.: دل نوشته ها :.

.: دل نوشته ها :.

ترکیب و مخلوط تمام آنچه در توان برای ارائه داشته ام
.: دل نوشته ها :.

.: دل نوشته ها :.

ترکیب و مخلوط تمام آنچه در توان برای ارائه داشته ام

سیره عملی مقام معظم رهبری - کار عجیب مرحوم دولابی

سیره عملی مقام معظم رهبری 

کار عجیب و متواضعانه مرحوم دولابی

 

سیره عملی مقام معظم رهبری

الگو پذیری و الگو جویی اموری است که در ادوار مختلف زندگی انسان وجود دارد و اصولاً افرادی که دارای هدفی می باشند نا خودآگاه دنبال اسوه و الگو بوده و در سیر رسیدن به هدف از افراد موفق در این مسیر الگو پذیری نموده سعی می کند خود را همانند آن در رفتار و عمل کند.

قرآن کریم تاکید بر معرفی الگو داشته و در آیات مختلف به این امر اشاره کرده و انبیا الهی را عموماً و حضرت ابراهیم و محمد (ص) خصوصاً را به عنوان الگو برای مومنین مطرح نموده است. اصولاً طرح تاریخ انبیای الهی و بیان خاطرات آنها در قرآن کریم ریشه در الگو سازی و الگو پذیری دارد.

بررسی شخصیت مقام معظم رهبری که یکی از اندیشمندان و متفکران تاثیر گذار در قرن گذشته و حال و خصوصاً در جهان اسلام بوده است از ابعاد مختلفی می تواند مورد کنکاش و بحث و بررسی قرار گیرد و ما معتقدیم که دنیای امروز بیش از گذشته به واکاوی اندیشه های این شخصیت بزرگوار نیازمند است و از این جهت مطالبی از سیره عملی ایشان بیان می کنیم.

بوسیدن دست یک پزشک

حاج حسین سلیمانی یکی از افراد حلقه اول محافظان امام خمینی بود که در سال‏های61 تا 66 به توفیق خدمت در این جایگاه نائل شد. ایشان در خاطرات خود از امام، به واقعه‏ای اشاره می‏‏‏کنند که می‏تواند ما را در شناخت بیشتر از ابعاد شخصیتی رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت‏‏‏الله خامنه‏‏‏ای، کمک کند. 

 

بیان خاطره را از زبان ایشان:

«از سال 61 و 62 به بعد که بنده محضر امام بودم، مشاهده کردم که یک تیم پزشکی قوی، متشکل از ده پانزده پزشک حاذق و با تجربه در آن‏جا مستقر هستند و حتی پزشکانی از اصفهان نیز در آن‏جا بودند. دکتر پورمقدس هفته‏‏‏ای یک شب در بیت می‏‏‏ماندند. هر شب دو دکتر کشیک داشتند و پرستارهای زیادی هم آن‏جا مستقر بودند.

در آن مقطع، پزشکان در بالای حسینیه بودند. زنگی هم از داخل دفتر و منزل حضرت امام به اتاق پزشکان وصل بود تا اگر مشکل به وجود آمد؛ فوراً اطبا را خبر کنند و خود را به امام برسانند.

در ماه رمضان سال 64 یا 65 بود که امام وقتی قبل از ظهر (حدود ساعت ده و یازده) برای مسواک زدن می‏‏‏روند، سرشان گیج می‏خورد و به زمین می‏افتند! زنگی را که برای این منظور تعبیه شده بود می‏‏‏فشارند.

دکتر پورمقدس که نوبت کشیکش بوده با همان لباس استراحتش بالای سر امام می‏رود و می‏‏‏بیند که ایشان روی زمین افتاده است.

تنفس سینه به سینه و دهان به دهان می‏‏‏دهند و بعد هم کپسول اکسیژن می‏‏‏آورند. بعد امام را با برانکارد به بیمارستان بردند و حدود یک ماه ایشان در آنجا بستری بودند که البته کسی از این ماجرا مطلع نشد.

وقتی امام بستری بودند، آقای خامنه‏‏‏ای به دیدنشان آمدند و بنده هم حضور داشتم. در آنجا حاج احمد آقا قضیه را توضیح دادند و گفتند که این آقای دکتر پورمقدس، آقا را نجات دادند.

در همان موقع آقای خامنه‏ای برخاستند و به سمت دکتر رفتند. خم شدند و به زور دست پزشک را بوسیدند! ( همه ما از این حرکت آقای خامنه‏آی تعجب کردیم؛ به راستی که این اقدام از سوی یک رییس‏جمهور کمال تعجب را برای ما در پی داشت. واقعاً ایشان از تواضع و فروتنی و اخلاق نیکی برخوردارند

برای ما سماور نفتی تهیه کنید

یکی از نزدیکان مقام معظّم رهبری تعریف میکرد: « در زمان ریاست جمهوری ایشان، یک روز از من خواستند، سماوری برایشان تهیه کنم. من به بازار رفتم و با زحمت زیاد، یک سماور برقی با قیمت تعاونی خریدم. فردای آن روز، ایشان فرمودند: سماور را پس بدهید.

من گفتم: حاج آقا ما خیلی تلاش کردیم تا سماور برقی با قیمت تعاونی پیدا کنیم. امّا رهبر عزیز فرمودند: « برای ما سماور نفتی تهیه کنید. زیرا کشور ما در حال جنگ است و درست نیست که با این وضع، ما از سماور برقی استفاده کنیم. »

 

شیفته قرآن

یکی از علایق و ویژگیهای خاص مقام معظم رهبری اهمیت دادن ایشان به قرآن است بطوری که در مراسمات قرآنی شرکت کرده و خود صاحب نظر بوده و قاریان قران را دراین زمینه راهنمایی کرده اند.

آیة الله العظمی خامنه ای، پرورش یافته مکتب قرآن و آشنای دیرینه آن است. زمزمه های تلاوت آیات قرآنی را با دل و جان می شنود و در چشم انداز معارف وحی، دنیای امید خویش را می بیند.

در روزگار خفقان و سیاه رژیم طاغوت، که قرآن به مساجد و مجالس عزا محدود می شد و قاریانی جز کهنسالان نداشت، درس تفسیرش دلهای غبارگرفته را صفا می داد و از شهد شیرین معارف قرآنی، اذهان تشنه شیفتگانش را سیراب می کرد و مأمنی برای جوانان مسلمان و انقلابی بود.

زمانی که روشنفکر نمایان سرخورده، دریچه جان و خرد خویش را بر افقهای «شرق و غرب» گشوده و حیات خویش را در آن جستجو می کردند. و «منور الفکرها» تلاوت قرآن را به مسخره و استهزاء گرفته، کهنه پرستی می انگاشتند، او به قرآن دل داده و نظر می دوخت و از گرمای این خورشید پر فروغ آرامش می گرفت.

اکنون نیز که عهده دار رهبری جامعه اسلامی است و انبوه مسائل و مشکلات فراغ بال را از ایشان گرفته است، ساعتها در محفل قاریان می نشیند و دل و جان خویش را به قرآن می سپارد و با لذت معنوی خاصی، ترنم ملکوتی قرآن را از قاریان کتاب آسمانی وحی می شنود؛ و این حاکی از ملهم بودن روح و فکر ایشان از قرآن است. یکی از قاریان محترم کشور، می گوید :

سالهاست که قاریان، حافظان، متولیان کارهای قرآنی و اساتید قرآن، در ماه مبارک رمضان به حضور مقام معظم رهبری می رسند که معمولا دو ساعت قبل از افطار، مجلس شروع شده و تا افطار ادامه پیدا می کند.

گاهی حدود پنج ساعت می نشینند و قرآن استماع می کنند انسان وقتی علاقه وافر ایشان به قرآن و التذاذ روحی معظم له را از استماع قرآن می بیند، این آیه به ذهنش می آید که:

«انما المؤمنون الذین اذا ذکر الله و جلت قلوبهم و اذا تلیت علیهم ایاته زادتهم ایمانا» (1) ایشان نقش محوری در بسط فرهنگ قرآنی در جامعه داشته و دارند و تلاش بی وقفه معظم له در راه توسعه فرهنگ قرآنی به قدری است که ما الآن شاهدیم چگونه آموزش قرآن در جامعه بسط پیدا کرده و قاریان ممتاز فراوانی در سطح دانشگاهیان، دانش آموزان و حتی خردسالان داریم. 2


کار عجیب مرحوم دولابی

مرحوم حاج میرزا اسماعیل دولابی: در جلسه آخری که ایشان با مقام معظم رهبری دیدار داشتند پیرامون مسائل زیادی صحبت کرده بودند منتهی حاج آقا نبوی به بنده می فرمودند کاری که تا به حال مرحوم دولابی نکرده بود و کسی هم ندیده بود، این بود که در جلسه آخر هنگامی که به رهبر نزدیک شدند دست آقا را گرفتند و بوسیدند و این خیلی عجیب بود چون ایشان نه مریدباز و مریددار بودند و نه کسی بودند که تواضع بی جایی انجام دهند.

اما دست مقام معظم رهبری را بوسیدند و فرمودند ایشان خیلی نورانی هستند و حتی به خود بنده می فرمودند که سرعت ایشان ( مقام معظم رهبری) در نور گرفتن بسیار بالاست و خیلی سریع و لحظه به لحظه به نورانیت شان افزوده می شود و حتی در مسائل سیاسی نیز ایشان اینچنین هستند گفتند با این وصف بنده لایق و اصلح از ایشان سراغ ندارم.

این تعبیر را مرحوم دولابی نیز در مسائل عرفانی برایاشان به کار می بردند می فرمودند ایشان (رهبر معظم) یک مجموعه نوری است که با سرعت بر نورانیتشان افزوده میشود و خداوند متعال در این راه افاضات زیادی به ایشان دارند و حتی در جریانات نخست وزیری و پیش از رهبری آقا هنگامی که در مسایل سیاسی عده ای ایشان را اذیت می کردند مرحوم دولابی می فرمودند:

اگر ایشان ( آیت الله خامنه ای) را دیدید بگویید نگران نباشید. اینها برای آن است که شما آبدیده تر شوید و تمام این برنامه ها فقط برای تعالی شخص شما است.« استاد علی اکبر پرورشی» 


وارستگی و قناعت

بی آلایشی و سادگی از افتخارات زندگی حضرتش بوده است و آراستگی به زیور قناعت و سادگی و پیراسته بودن از رذایل طمع و حرص و تکبر، از بارزترین حالات روحی و رفتاری اوست.

هرگز غنا و دارایی موجب اسراف و تبذیر، و تنگدستی و ناداری سبب تملق و سرکوبی عزت نفس وی نبوده، پیوسته خویشتن را از آلودگی به جلوه های فریبنده دنیایی دور داشته و مناعت طبع و بزرگواری را سرلوحه زندگی خویش قرار داده است.

حجة الاسلام و المسلمین قرائتی میگوید:

برای عقد دخترم به منزل شخصی ایشان رفتیم. قالی خانه آقا نخ نما شده بود. در زمان ریاست جمهوری به هنگام اقتدا به ایشان در نماز، معظم له لامپهای اضافی اتاق را خاموش کرد و تنها یک لامپ را روشن گذاشتند.(3)

کرامت نفس

بزرگواری و بخشش در زندگی نورانی اش موج می زند و امواج دریای محبت و مهربانی اش در ساحل دوستی و معاشرت آرام می گیرد. کردار نیک و رفتار آموزنده اش، زلالی آب چشمه ساران را می نمایاند.  

پیوسته با زلال شیرین محبت، زنگارهای کینه توزی را شسته و با نسیم مهربانی بذر همدلی و صمیمیت را در دلها می فشاند و هرگز از سلوک و معاشرت با نزدیکان و دوستان روی بر نمی تابد و نسبت به زیردستان تکبر و در برابر زورمندان تواضع نشان نمی دهد.  

 

حجة الاسلام و المسلمین واعظ زاده خراسانی در این باره میگوید:

ایشان در میان فامیل و دوستان و آشنایان و همدرسانشان به اخلاق نیکو، حسن سلوک و معاشرت خوب و برخورد ملایم، شهرت داشته و دارند تا این حد که تقریبا بی نظیر است  

 

.: خوشا به حال رهروانی که جام خود را از صهـبای ولایت الهی پُر کنند :.


 پی نوشتها :

1. انفال (8)، آیه .2

2. مصاحبه مرکز تحقیقات اسلامی سپاه، 21/3/ 73

3. مصاحبه مرکز تحقیقات اسلامی سپاه، 30/11/72

منبع: خاطرات حاج حسین سلیمانی از محافظان حضرت امام، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، صص 59 و 60 و 92


مطالب مرتبط: 

علامه امام را خنداند!

مبارزه شیخ انصاری با شیطان

نماز شب در کلام عرفا

متنبه شدن آیت الله بهاءالدینی

پندهای ازآیت الله مجتهدی تهرانی

نمازی خواندم که هیچ جنی نخوانده بود

غیبت پشت سر مسؤولین

برکت صبح زود

 سفارش امام زمان(عج) به سیّد

نظرات 2 + ارسال نظر
علی عرب فیروزجائی شنبه 12 فروردین 1391 ساعت 18:26 http://kalamenuor.mihanblog.com/

سلام
درمورد نوشته هایت فقط می تونم بگم
افتادگی آموز اگر طالب فیضی
هرگز نخورد آب زمینی که بلند است
انسان با تواضع و فروتنی ....رشد می کند
موفق باشید

سلام
خیلی وقت بود ندیده بودم شما رو
دلم براتون تنگ شده بود، میبخشید که من دیر به دیر میام وبلاگتون
حالا افتادگی رو که درست میگید، هرچند عمل بهش خیلی سخته ولی...
متوجه منظورتون نشدم، در مورد نوشته هام چطوری افتادگی کنم؟
اگر امکان داره حتماً بگید که خیلی این نظرتون ذهنم رو به خودش مشغول کرده.
موفق باشید
در پناه حق

علی عرب فیروزجائی یکشنبه 13 فروردین 1391 ساعت 06:50 http://kalamenuor.mihanblog.com

سلام
دوست عزیزم
ممنون از حضور سبز شما
منظورم این بود که هر کسی می خواهد به رشد معنوی برسد باید افتادگی بیاموزد
التماس دعا
موفق باشید

سلام
ممنون از حضور گرم و توجه نرم شما!
به روی چشم، سعی میکنم از این به بعد بیشتر رعایت کنم، انشاء الله
موفق باشید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد